Arbeidsvoorwaarden

Jij maakt als medewerker bij Groenhuysen het verschil in de ouderenzorg. Daar werk je hard voor en dat waarderen we. Die waardering krijg je terug om de vorm van arbeidsvoorwaarden. Veel van die voorwaarden zijn vastgelegd in de CAO VVT, maar er is meer.

Jij verdient het

In de vacatureteksten communiceren wij hoe de functie is ingeschaald en wat het maximale salaris salaris is o.b.v. een 36-urige werkweek. Naast je salaris en 8% vakantiegeld krijg je aan het einde van het jaar een eindejaarsuitkering. 

Pensioenregeling

Werk je bij Groenhuysen dan ben je verzekerd van een goed pensioen. Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Voor de financiering van de pensioenaanspraken betaalt Groenhuysen 11,75% en is de eigen afdracht ook 11,75% van jouw bruto maandsalaris.

Reizen

We hebben woon- en werkverkeer vergoedingen ongeacht je vervoersmiddel.
Kom je op de fiets? Dat motiveren we graag met ons fietsplan (alleen bij een vast dienstverband). Ook hebben wij de mogelijkheid tot uitruil van reiskosten

Medewerkers van Groenhuysen met een vaste werklocatie en een vergoeding voor reiskosten woon-werkverkeer, kunnen in aanmerking komen voor een hogere netto eindejaarsuitkering. De hele eindejaarsuitkering of een deel ervan kan ingeruild worden voor een onbelaste vergoeding reiskosten woon-werkverkeer.. 

Verleg je grenzen

Als organisatie vinden we het belangrijk dat alle werknemers van Groenhuysen zich kunnen ontwikkelen en kunnen blijven leren. Naast het digitale leerplein waar je je vakkennis up to date kan houden, bieden we talloze trainingen, cursussen en opleidingen gerelateerd aan jouw vak!

Wat is er nou fijner dan een organisatie waaraan je een actieve bijdrage kunt leveren en waar écht naar je wordt geluisterd? Meepraten met en over Groenhuysen is bij ons niet meer dan normaal. We hebben een actieve, kritische en betrokken OR, een enthousiaste personeelsvereniging en tal van overlegorganen waarin jouw mening telt!