Moerweide in Roosendaal

Centrum voor Wonen & Zorg voor psychogeriatrie

Centrum voor Wonen & Zorg Moerweide biedt ruimte aan zo'n 60 psychogeriatrische klanten, verdeeld over de afdelingen Vlasaard en Klavervelde. Deze twee afdelingen hebben elk drie woongroepen met ieder maximaal 10 klanten. In maart 2022 heeft de locatie Moerweide tijdelijk zijn intrek genomen op de locatie Weihoek. Dit in verband met de herontwikkeling van de reguliere locatie van De Brink/Moerweide. 

Familiesfeer

De sfeer binnen Moerweide is familiair, zowel onder de collega’s als onder de bewoners. Er wordt veel aandacht besteed aan het werkgeluk van de medewerkers. Zij krijgen de kans om zich te ontwikkelen en hun kwaliteiten optimaal te benutten. Medewerkers denken mee in het reilen en zeilen van de locatie en vernieuwende ideeën worden gestimuleerd! Dit maakt ook dat leerlingen regelmatig na diplomering graag terugkeren naar hun vorige stage-/leerplek.

‘Samenwonen met een glimlach’

Je gaat samenwerken met mensen die de dementerende ouderen een warm hart toedragen, belevingsgericht zijn en op een prettige, respectvolle manier met de bewoners omgaan. De sfeer in Moerweide is warm en vol met humor en gezelligheid. Niet voor niets is onze visie ‘Samenwonen met een glimlach’. 

Bewoners zijn uitgangspunt

Elke woning heeft haar eigen team aan medewerkers van ongeveer tien personen. Binnen Moerweide is de kwaliteit van leven van de bewoners het uitgangspunt en wordt er belevingsgerichte zorg geleverd. Hierbij sluiten de medewerkers zo goed mogelijk aan bij de behoeftes van de levensfase waarin de bewoner zich bevindt. Het welzijn van de bewoners staat hoog in het vaandel. Daarnaast is de familie dagelijks van harte welkom.

Moerweide (locatie Weihoek)

Heerma van Vossstraat 19
4708 AV Roosendaal
088 - 55 736 00
  • Expertises

    De expertises aanwezig op deze locatie

Wat maakt deze locatie uniek

  • Belevingsgerichte zorg
  • Kleine teams per woning
  • Verbinding met familie
  • Ruimte om je te ontwikkelen