Kerkakkers in Rucphen

Centrum voor Wonen & Zorg en 50 appartementen met zorgindicatie

Werken op deze locatie
Kerkakkers wordt gekenmerkt door de intieme sfeer op de locatie. Deze sfeer geeft een welkom en warm, niet alleen bij de bewoners, maar ook zeker bij de medewerkers! Dit maakt dat de medewerkers hier graag werken en er een stabiel team is. 

Het team bestaat uit helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen en uiteraard het facilitaire team. Daarnaast zal daar spoedig een HBO Verpleegkundige aan toegevoegd worden om de kennis en de kwaliteit van zorg naar een nóg hoger niveau te tillen! 

De collega’s binnen Kerkakkers hebben ieder een eigen aandachtsgebied. Er wordt geluisterd naar de behoeften en interesses van ieder individu en de taken worden hier zoveel mogelijk op ingericht.

De locatie
De locatie bestaat uit 50 zorgappartementen gericht op bewoners met in eerste instantie een somatische zorgvraag. Door de veranderende zorg waarbij ouderen langer thuis blijven wonen, hebben de bewoners van de zorgappartementen daarnaast vaak eerste tekenen van dementie. Naast de zorgappartementen zijn er tevens twee woongroepen aanwezig. Per woongroep zijn er 6 studio’s waar bewoners met een PG achtergrond kunnen wonen. 

Als laatste zijn er op deze locatie 12 koopwoningen. Deze worden bewoond door ouderen die (nog) geen zorg nodig hebben. De bewoners kunnen wel middels thuiszorg zorg krijgen. 

Het streven is om in 2022 nog te starten aan de verbouwing op Kerkakkers. Met deze verbouwing wordt er een gezamenlijke ruimte gecreëerd tussen beide groepswoningen. Hiermee wordt de samenwerking tussen de groepswoningen geoptimaliseerd. Tevens zal er meer gewerkt worden met domotica op zowel de groepswoningen als op de zorgappartementen. Op het moment zijn er al slimme sensoren aanwezig op de groepswoningen! 

Jouw werk op de Rails
Binnen de locatie wordt er hard gewerkt aan het traject Jouw werk op de Rails. De eerste 3 modules zijn volledig doorlopen en afgerond. Dit betekent dat het hele team zich bewust is van de prioriteiten op de werkvloer en dat er kritisch gekeken wordt naar de administratieve taken en de overleggen op locatie. Alle collega’s worden van harte uitgenodigd om hierover mee te denken, waardoor er een grote verbinding tussen de collega’s aanwezig is. Van Facilitair medewerker tot aan Verpleegkundige, iedereen wordt gevraagd om mee te denken over nieuwe ideeën en de optimaliseren van de samenwerking. 

Kerkakkers

Burgemeester Voetenstraat 29
4715 HE Rucphen
088 - 55 736 50
  • Expertises

    De expertises aanwezig op deze locatie

Wat maakt deze locatie uniek

  • Kleine, gemoedelijke locatie

  • Werken in een klein team met grote verbondenheid

  • Mensgerichte zorg

  • De locatie blijft zich ontwikkelen en innoveren