Kennis- en expertisecentrum Parkinsonhuys

Locatie Wiekendael in Roosendaal

In Wiekendael, ons behandelcentrum binnen Groenhuysen, zit het Parkinsonhuys gevestigd. Dit is een doelgroepgerichte afdeling waar cliënten met Parkinson worden behandeld en verzorgd.

Ben jij benieuwd hoe het is om te werken met ouderen met de ziekte van Parkinson? Op 21 en 29 september biedt het Parkinsonhuys de mogelijkheid om binnen een kijkje te nemen. Hierdoor kan je als Verpleegkundige of Verzorgende (IG) ervaren en meemaken hoe het is om te werken bij het Parkinsonhuys. We nemen je mee langs de verschillende afdelingen: Dagbehandeling, Revapark en Groenpark, zodat je een goed beeld krijgt van wat het Parkinsonhuys te bieden heeft en wat het zo bijzonder maakt.

Op dit moment heeft het Parkinsonhuys interessante en leuke vacatures te bieden. Klik hier voor meer informatie over de functies en hopelijk zien we jou tijdens het kijkje op deze mooie locatie. 

 

Aanmelding 'Neem een kijkje in het Parkinsonhuys'

De locatie

Het Parkinsonhuys in Roosendaal is een behandelcentrum dat specialistische zorg biedt aan cliënten met Parkinson. Die zorg is er voor iedereen. Of zij nu thuis willen blijven wonen, in aanmerking komen voor revalidatie of met een intramurale behandeling bij ons komen, het Parkinsonhuys biedt zorg waar en wanneer het nodig is.

Het Parkinsonhuys is opgesplitst in drie afdelingen: Dagbehandeling, Revapark en Groenpark.

  • De Dagbehandeling is een afdeling die zich richt op cliënten die therapie in het Parkinsonhuys volgen om langer thuis te kunnen wonen
  • Revapark is de afdeling die zich richt op revalidatie en eerstelijns zorg.
  • Groenpark is een afdeling bestaande uit 11 appartementen die zorg biedt aan cliënten gedurende een lang verblijf.

Parkinson

De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. Voor geen enkele patiënt is het beeld van Parkinson-symptomen hetzelfde. Wie aan de ziekte lijdt, kan uiteenlopende klachten hebben en de ziekte van Parkinson is dan ook erg complex en onvoorspelbaar.

Cliënten met de ziekte van Parkinson uit de wijde omtrek ontvangen hier op professionele wijze excellente zorg en behandeling. Er is een nauwe samenwerking met de neurologen van het Bravis ziekenhuis.

Binnen het Parkinsonhuys wordt er multidisciplinair samengewerkt met diverse paramedici zoals een fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, psycholoog en logopedist. Maar ook met basisartsen en specialist ouderengeneeskundige