Onze expertise op het gebied van dementie

Maak kennis met ons werkgebied PG (psychogeriatrie)

PG staat voor psychogeriatrie. Op onze PG-afdelingen wonen mensen met een psychische stoornis die verband houdt met ouderdom, zoals dementie. Alzheimer en andere vormen van dementie zijn zowel voor bewoners als hun naasten ingrijpend. Bij Groenhuysen bieden we deskundige begeleiding en behandeling in een woonomgeving die veilig is en bij de bewoners past.
Onze visie is ‘ouder worden, jezelf blijven’ en gaat uit van het gewone leven in de maatschappij. Door aan te sluiten bij de belevingswereld van de cliënten en waar mogelijk meer regie te geven, kan de zelfredzaamheid en daarmee de kwaliteit van leven worden verhoogd.

Om te werken op een PG afdeling vinden wij het belangrijk dat je contact maakt met de bewoners. Elke dag opnieuw. Om goede zorg te kunnen leveren heb jij aandacht voor onze bewoners en hun naasten. Iedere dag is weer anders waardoor de zorg continu opnieuw afgestemd moet worden. Daarbij lever jij maatwerk en heb jij aandacht voor persoonlijke voorkeuren en behoeften van de bewoner.

Meer weten over werken op een PG afdeling? Klik hier.

Banner 2.jpg

Welke bagage heb je nodig

  • Kennis over dementie
  • Kennis over de ‘leefwereld’
  • Leergierig en ontwikkelgericht
  • Persoonlijke aandacht geven, belevingsgerichte zorg
  • Mantelzorg nauw betrekken, communicatief vaardig

Wat kun je van ons verwachten?

Een uitdagende en flexibele werkomgeving met veel ruimte om mee te denken en initiatieven te nemen in een professionele organisatie met enthousiaste collega’s. Je wordt gedurende de inwerkprocedure goed begeleid.

Maikel Kustermans

over werken met dementerende ouderen

Bekijk het overzicht van onze vacatures

Bekijk vacatures

Bekijk het overzicht van onze vacatures