Dementie

Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig aandoeningen, waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. De bekendste vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer, maar er zijn veel meer vormen van dementie, bijvoorbeeld vasculaire dementie. Bovendien kan dementie een onderdeel zijn van het verloop van bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson. Bij Groenhuysen zijn we gespecialiseerd in de zorg voor mensen met dementie.

Dementie ouderenzorg

Ongeveer een op de vijf mensen in Nederland krijgt te maken met dementie, in verreweg de meeste gevallen op latere leeftijd. Groenhuysen biedt zorg en begeleiding aan mensen met dementie én hun naasten. Dat doen we bijvoorbeeld door thuiszorg of door het bieden van begeleiding door onder meer casemanagers dementie. Wanneer thuis wonen niet meer gaat, kunnen mensen met dementie terecht in een van de zorglocaties van Groenhuysen, waar ze omringd worden door alle zorg en aandacht die ze nodig hebben. Wil jij werken met mensen met dementie? Bij Groenhuysen zijn we altijd op zoek naar verpleegkundigen en naar verzorgenden (IG) die graag werken met deze doelgroep. Bekijk dus snel onze vacatures.

Dementie op jonge leeftijd

Hoewel dementie met name ouderen treft, kan het ook op jongere leeftijd voorkomen dat iemand lijdt aan dementie. Groenhuysen is gespecialiseerd in de zorg voor deze kwetsbare groep mensen en is, binnen de regio, het expertisecentrum voor dit onderwerp. Dagbehandeling De Wiek en woonerf 5 van Heerma State zijn hier speciaal voor ingericht. Dat betekent dat jij je als verzorgende IG, verpleegkundige of behandelaar ook kunt specialiseren in het werken met mensen die al vóór hun 65ste met dementie te maken hebben gekregen. 

Werken met mensen met dementie

Wanneer je werkt met mensen met dementie moet je veel kennis, kunde en empathisch vermogen hebben. Geen twee dagen zijn hetzelfde, dus jouw werk is altijd afwisselend. Wil jij graag werken met mensen met dementie in de thuiszorg, of als verzorgende of verpleegkundige op één van onze zorglocaties? Bekijk dan onze vacatures en ontdek jouw nieuwe baan bij Groenhuysen!