BBL opleidingen

Heb jij altijd altijd al als Verzorgende IG of Verpleegkundige in de ouderenzorg willen werken, maar beschik je nog niet over het juiste diploma? Via een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) traject biedt Groenhuysen je de kans om de opleiding van Verzorgende IG of Verpleegkundige te volgen. Daarvoor hebben we verschillende trajecten. 

BBL-traject verzorgende IG/IG-MZ

Als verzorgende IG ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg van de cliënten op de locatie waar jij werkt. Vind jij het leuk om jouw cliënten, naast de zorg, ook wat meer te begeleiden? Dan is de functie van verzorgende IG-MZ (maatschappelijke zorg) jou op het lijf geschreven. Voor beide functies kun je bij Groenhuysen, in samenwerking met het Kellebeek College, een BBL-traject volgen. Daarbij combineer je werken en leren: je gaat één dag per week naar school én je werkt 24 -28 uur per week als leerling binnen Groenhuysen. Dat is best is een pittige combinatie, die veel energie en vrije tijd in beslag neemt en gemiddeld 2,5 jaar (IG) of 3 jaar (IG-MZ) duurt. Om zo breed mogelijk opgeleid te worden, werk je ieder half jaar op een andere locatie. Zo maak je kennis met alle facetten binnen de ouderenzorg terwijl je opleiding wordt betaald én je een salaris krijgt!

KOERZ

Speciaal voor gemotiveerde mensen met het hart op de juiste plek en wat levenservaring als bagage is er KOERZ: Kies Omscholing & Ervaring Richting Zorg. Groenhuysen biedt zij-instromers, in samenwerking met opleidingsinstituut G&D, een anderhalf jaar durend BBL-traject aan waarin ze worden opgeleid tot verzorgende IG-MZ. 

BBL-traject verpleegkundige

Ben je verzorgende IG en wil je graag doorstromen naar de functie van verpleegkundige? Ook daarvoor bieden Groenhuysen en het Kellebeek College een BBL-traject aan. In 2 jaar word je klaargestoomd tot verpleegkundige op mbo-4-niveau. Ieder half jaar werk je op een andere Groenhuysen-locatie, zodat je met diverse doelgroepen in aanraking komt. Ook een stage van een half jaar in het Bravis ziekenhuis hoort bij deze opleiding. Heb je nog geen diploma voor verzorgende- IG? Dan kun je dit BBL-traject ook volgen, maar duurt het in de meeste gevallen 3 jaar.

Samen met tanteLouise biedt Groenhuysen ook een BBL-traject aan waarbij je je lessen volgt via het ROC Scalda in Goes. Dit traject duurt 3,5 jaar en nadat je de eerste vijf weken onderwijs hebt gevolgd bij Scalda, vinden de rest van de lessen plaats op een locatie van Groenhuysen of tanteLouise.  

BBL: iets voor jou?

Zowel thuis als op de werkvloer werk je zelfstandig aan de opdrachten voor school. Hierbij wordt je door ervaren collega’s begeleid en ondersteund. Voor de duur van de opleiding krijg je een leer/arbeidsovereenkomst aangeboden. Je komt in dienst van Groenhuysen, waarbij we ook je college- en boekengeld betalen. Je krijgt een leer/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding aangeboden met een salaris conform CAO VVT.  Na het behalen van je diploma bekijken we samen of er binnen Groenhuysen mogelijkheden voor je zijn.

Passie en doorzettingsvermogen

Het volgen van deze opleiding is niet voor iedereen weggelegd. Je moet dan ook aan een flink aantal voorwaarden voldoen. Naast een groot doorzettingsvermogen en passie voor het vak zoeken wij naar mensen die kunnen laten zien waarom zij van meerwaarde zijn. Tenslotte investeren wij in jouw toekomst!  En wij willen er zeker van zijn dat we in de juiste persoon gaan investeren.

Meer informatie  

Regelmatig organiseert Groenhuysen de Opleidingsbeurs! Hier geven we je een kijkje in de opleidingsmogelijkheden binnen Groenhuysen in de richting van Verzorgende IG, Verzorgende IG/MMZ en Verpleegkundige. De datum van de volgende opleidingsbeurs is nog niet bekend. 

 

Wij investeren graag in mensen die:

  • passie voor de ouderenzorg hebben en dit ook op een juiste manier kunnen verwoorden en overbrengen;
  • bereid zijn om heel veel tijd in zichzelf te investeren. Het volgen van deze opleiding is namelijk zwaar en door de combinatie van werken en leren zal je veel vrije tijd moeten opgeven om deze succesvol te behalen;
  • minimaal 24 uur beschikbaar zijn en flexibele werktijden kunnen werken. In de zorg moet je alle dagen beschikbaar zijn dus ook de zaterdag en zondag, met feestdagen en in vakanties. Ook het werken in nacht- en avonddiensten is verplicht;
  • over MBO werk- en denkniveau beschikken en taal- rekenkundig goed ontwikkeld zijn; 
  • weten wat werken in de ouderenzorg inhoudt en wat de mooie maar soms ook minder leuke kanten van het vak zijn;
  • over een gezonde dosis zelfvertrouwen en hoog verantwoordelijkheidsgevoel beschikken en goed kunnen samenwerken;
  • beschikken over eigen vervoer;
  • diploma VMBO kader, TL of soortgelijk;
  • empatisch vermogen;
  • makkelijk contact kunnen leggen.